Пређи на главни садржај

LI-POTIOC - LIPOSOMALNI VITAMIN C OD EKSTRAKTA ŠIPURKA I NATRIUM ASKORBATA SA SOJIN LECITINOM I STEVIOM




Naučnici su otkrili da se u obliku Natrium askorbata vitamin C najlakše i najbolje apsorbuje u ljudski organizam, a ako je ovaj zaštićen liposomalnom membranom preko  90% vitamina C ostaje u organizmu.
Budući da je liposomalni vitamin C napravljen na istoj bazi kakvu imaju ćelijske opne, on lako prolazi kroz ćelijske zidove i mnogo je delotvorniji od vitamina C koji nije obložen liposomima, a ima jednaku ili veću delotvornost i od intravenoznog unosa.

Čovek, zajedno sa primatima i zamorcima, jedini u životinjskom svetu nema sposobnost stvaranja vitamina C pa je za njega od izuzetne važnosti unositi dovoljne količine ovog vitamina. Pošto je današnja hrana uglavnom siromašna sa vitaminom C, koji je ujedno i lako razgradiv pod uticajem toplote i svetlosti, neophodni su izvori koji će nadomestiti taj nedostatak.

Poznato je da je vitamin C moćno oružje protiv zaraznih bolesti i infekcija, da smanjuje upalna stanja povezana sa prehladom, groznicom, alergijama i gripom, a uz to izuzetno pojačava delovanje belih krvnih zrnaca u odbrani organizma, dakle apsolutno podiže imunitet.
Manje je poznata izuzetno važna uloga vitamina C u proizvodnji KOLAGENA glavnog gradivnog materijala kože, kostiju, ligamenata, diskova u kičmi, tetiva. Kolagen gradi tkiva i zaslužan je za mladalački izgled, a vitamin C podstiče njegovu sintezu. Visoke doze vitamina C su se pokazale i kao glavni faktor u zarastanju rana, bilo od opekotina, posekotina, hirurških intervencija, lomljenje kostiju, uganuća i istegnuća.
Jedan od najuglednijih naučnika koji se bavio istraživanjem vezanim za delotvornost vitamina C bio je američki dvostruki nobelovac i dobitnik 50 počasnih doktorata Linus Pauling. Pauling je uopšte bio veliki pobornik zdravog i kvalitetnog života i strastven zagovornik megadoza vitamina C u prevenciji i lečenju mnogih bolesti, kao i u cilju produžetka životne dobi stanovništva. Važno je napomenuti da nikada nije tvrdio da je vitamin C univerzalni lek za sve, već se zalagao za njegov pojačan unos pri lečenju.

Pauling je tvrdio da nakon godinu dana uzimanja 6-10g Na askorbata dolazi do potpune obnove kolagena, arterija i strukture celog organizma, čime se gotovo anulira rizik od srčanog i moždanog udara i ateroskleroze. Naročito je naglašavao povoljan uticaj mega doza vitamina C na bolesti kao što su dijabetes, šizofrenija, karcinom, glaukom i mrena, kao i poviljan uticaj na stres. Osim toga istaživanja kalifornijskih naučnika su pokazala da se kod osoba koje uzimaju 2g Na askorbata dnevno smanjuje rizik od prerane smrti za čak 60-70%.

Dokazano je da liposomalni vitamin C sa sojinim lecitinom predstavlja izvanrednu kombinaciju za osobe koje pate od svih reumatoidnih bolesti, teško se kreću ili su meteopate. Takođe, ova kombinacija razgrađuje masnoće čisteći krvne sudove od holesterola i masnih plakova što ga čini idealnom dopunom ishrane za zdravlje srca i krvnih sudova. Pošto razgrađuje masnoće neizostavan je deo ishrane kod svih poremećaja u radu jetre i žuči.
Malo je poznato da lecitin čini 30% težine mozga i kao prirodno jedinjenje najbolji je izvor holina, bitne komponente koja hrani mozak i pospešuje pamćenje i sprečava demenciju i sasvim opravdano nosi epitet „hrana za mozak“. Ovu osobinu lecitina već godinama neki naučnici koriste u terapiji za lečenje Parkinsonove i Alzheimerove bolesti i aksioznosti.
Posebno je izražen njegov učinak na povećanju izdržljivosti prilikom sportskih opterećenja zbog snažnije neuromuskulaturne inervacije.  

Коментари

Популарни постови са овог блога

ZA LEPU I MLADALAČKU KOŽU LICA NAJVEĆE ZASLUGE IMA KOLAGEN I LIPOSOMALNI OBLIK VITAMINA C

Govorili smo o tome da je liposomalni vitamin C najznačajniji imunostimulator, da naročito kod starijih osoba iz osnova poboljšava njihovo zdravlje, usporava proces starenja , pre svega krvnih sudova. Da sportistima osetno povećava energiju , izdržljivost i pomaže u bržem saniranju sportskih povreda. Da produžuje i pospešuje reproduktivnu sposobnost kod muškarca i žene. Da liposomalni vitamin C igra izuzetno važnu ulogu u stvaranju i podizanju nivoa kolagena . Ali šta je kolagen? Kolagen je najzastupljeniji protein i osnovni sastojak   fino isprepletanih vlakana vezivnog tkiva i čini 70% vezivnog i kožnog tkiva. Starenjem i intenzivnom fizičkom aktivnošću organizam gubi kolagen. Ovo ima za posledicu smanjenje debljine, gustine, otpornosti i gipkosti tkiva koja sadrže kolagen, što dovodi do artroze (reumatska oboljenja), osteoporoze (smanjenje gustine kostiju), starenje kože , stvaranje bora, lomljenje kose i noktiju. Kolagen je dakle ono što daje čvrstinu i elastičnost ko

ZAŠTO I KOLIKO JE VAŽAN VITAMIN C

Poslušajte šta kaže profesor doktor Vladimir Jorga koliko je važan vitamin C za imunitet i kompletno zdravlje.

TOP 10 PRIRODNIH SREDSTAVA ZA SUZBIJANJE SEZONSKIH ALERGIJA

Pomažu repuh, kopriva, crni kim, probiotici i akupunktura... Sezonske alergije se javljaju kada su u vazduhu velike koncentracije polena koji dolazi sa drveća, trave i cveća. Organizam alergičnih osoba polen prepoznaje kao pretnju i stvara odbranu u organima za disanje, posebno u nosu. U sklopu odbrane od ove pretnje, dolazi do oslobađanja histamina, koji uzrokuje oticanje sluznice, suzenje očiju, oticanje lica, izbacivanje velikih količina sluzi i svrab. Da biste suzbili, čak kompletno izbegli sezonske alergije, potrebna je priprema organizma na više nivoa. Bitno je ojačati imunitet prirodnim sredstvima, korigovati ishranu i redovno sprovoditi čišćenje organizma, s naglaskom na čišćenje jetre. Alergije možete ublažiti i uz pomoć prirodnih sredstava koja imaju antihistaminsko delovanje. 1. Čišćenje jetre Čišćenje jetre prvi je korak u borbi sa alergijama, jer je nepravilan rad jetre direktno povezan s njihovim nastankom. Da bi organizam dugoročno ojačao, potrebno je godišnje obavi