Пређи на главни садржај

ZA LEPU I MLADALAČKU KOŽU LICA NAJVEĆE ZASLUGE IMA KOLAGEN I LIPOSOMALNI OBLIK VITAMINA C


Govorili smo o tome da je liposomalni vitamin C najznačajniji imunostimulator, da naročito kod starijih osoba iz osnova poboljšava njihovo zdravlje, usporava proces starenja, pre svega krvnih sudova. Da sportistima osetno povećava energiju, izdržljivost i pomaže u bržem saniranju sportskih povreda. Da produžuje i pospešuje reproduktivnu sposobnost kod muškarca i žene. Da liposomalni vitamin C igra izuzetno važnu ulogu u stvaranju i podizanju nivoa kolagena. Ali šta je kolagen?

Kolagen je najzastupljeniji protein i osnovni sastojak  fino isprepletanih vlakana vezivnog tkiva i čini 70% vezivnog i kožnog tkiva. Starenjem i intenzivnom fizičkom aktivnošću organizam gubi kolagen. Ovo ima za posledicu smanjenje debljine, gustine, otpornosti i gipkosti tkiva koja sadrže kolagen, što dovodi do artroze (reumatska oboljenja), osteoporoze (smanjenje gustine kostiju), starenje kože, stvaranje bora, lomljenje kose i noktiju. Kolagen je dakle ono što daje čvrstinu i elastičnost koži kao i jednostavno rečeno „lepak“ koji naše zglobove, tetive drži zajedno i omogućava kretanje bez boli.
Rekli smo da je kolagen neophodan koži jer stvara protein odmah ispod epiderma (gornji sloj kože), a to čini da koža bude zategnuta, čvrsta i glatka.
Postoje dva načina da se stimuliše proizvodnja kolagena za bolji izgled kože lica. Spolja (kreme i druge kozmetičke procedure). Svi ovi proizvodi baziraju se na spoljašnjem otklanjanju vidljivih znakova starenja. Drugi način je mnogo značajniji jer otklanja uzrok procesa starelja kože, zlobova i tetiva. Unošenjem hrane bogate kolagenom, a to su pre svih: omega masne kiseline (morske ribe, oraščasti plodovi), zeleno povrće (brokoli, spanać, blitva), crveno voće i povrće (paradajz, cvekla, lubenica), ćuretina, supe od kostiju, pihtije i drugo. Na ovaj način ćemo nadomestiti smanjene naslage kolagena i stvoriti nove količine proteina koji će podmladiti kožu. Međutim za proces sinteze (ćelijske gradnje proteina) koji rezultira jakim kolagenom neophodan je vitamon C u najkorisnijem liposomalnom obliku. Zahvaljujuži hrani bogatoj kolagenom i neophodno potrebnoj količini vitamina C, koju omogužava njen liposomalni oblik,  kolagen se vraća koži, održava je iznutra čineći je lepomi mladalačkom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

LI-POTIOC - LIPOSOMALNI VITAMIN C OD EKSTRAKTA ŠIPURKA I NATRIUM ASKORBATA SA SOJIN LECITINOM I STEVIOM

Naučnici su otkrili da se u obliku Natrium askorbata vitamin C najlakše i najbolje apsorbuje u ljudski organizam, a ako je ovaj zaštićen liposomalnom membranom preko  90% vitamina C ostaje u organizmu. Budući da je liposomalni vitamin C napravljen na istoj bazi kakvu imaju ćelijske opne, on lako prolazi kroz ćelijske zidove i mnogo je delotvorniji od vitamina C koji nije obložen liposomima, a ima jednaku ili veću delotvornost i od intravenoznog unosa. Čovek, zajedno sa primatima i zamorcima, jedini u životinjskom svetu nema sposobnost stvaranja vitamina C pa je za njega od izuzetne važnosti unositi dovoljne količine ovog vitamina. Pošto je današnja hrana uglavnom siromašna sa vitaminom C, koji je ujedno i lako razgradiv pod uticajem toplote i svetlosti, neophodni su izvori koji će nadomestiti taj nedostatak. Poznato je da je vitamin C moćno oružje protiv zaraznih bolesti i infekcija, da smanjuje upalna stanja povezana sa prehladom, groznicom, alergijama i gripom, a

ZAŠTO I KOLIKO JE VAŽAN VITAMIN C

Poslušajte šta kaže profesor doktor Vladimir Jorga koliko je važan vitamin C za imunitet i kompletno zdravlje.